Eläimet

Tulituulitar “Mimmi” 05/2007

Mimmi on rodultaan suomenhevonen. Hän on toimittanut ravihevosen virkaa ennen meille saapumistaan. Mimmi on lempeä jättiläinen, säkäkorkeutta löytyy lähes 170 cm. Hän on lauman johtaja ja laittaa pikkupojat ruotuun niin tahtoessaan, mutta joskus myös innostuu lähtemään ponien kanssa koheltamaan ja päästelemään ylimääräisiä höyryjä ulos. Mimmi toimii lasten kanssa hyvin kärsivällisesti ja rauhallisesti. Hän on varsin ahne ja hänellä on hyvin tarkka sisäinen kello, jos heinät ovat vähänkin myöhässä aikataulusta, on hän siitä heti ilmoittamassa portilla. Mimmin lempiherkkua on ehdottomasti porkkanat, niitä menisi varmasti kottikärryllinen. Mimmi rakastaa rapsutuksia ja kulkeekin aina tarhassa siivoojan perässä ja kerjää josko joku edes vähän viitsisi talikolla rapsuttaa. Sateenvarjo on Mimmin mielestä maailman pelottavin keksintö. Myös erilaiset piippaavat, tööttäävät, ujeltavat ja määkivät äänet ovat pelottavia.

Suojakarin Farmin hevonen Mimmi
Mimmi

Sammy “Samppa” 04/2008

Samppa on saapunut meille Hollannista. Sampan vanhemmista ei ole varmaa tietoa, mutta kovasti hän shetlanninponilta näyttää. Samppa on porukan pienin ja pippurisin. Samppa on varsinainen puuha pete, siellä missä tapahtuu on myös Samppa. Samppa rakastaa olla mukana konehommissa ja onkin pomminvarma liikenneponi. Tuli sitten vastaan tukkirekka tai kuumailmapallo, Samppaan voi luottaa. Samppa on kiltti, mutta hänellä on myös ponimaista pilkettä silmäkulmassa. Talutusratsastuksessa Samppa toimii moitteettomasti ja onkin pienten ratsastajien mieleen. Itsenäisesti ratsastavia Samppa testailee aika ajoin ja keksii jekkuja. Kamalinta maailmassa Sampan mielestä ovat vesilätäköt, ojat ja joskus jopa vesisaavi, sinnehän voi vaikka hukkua tai sieltä voi hyökätä valtava alligaattori ja syödä pienen ponin suihinsa.

Samppa

Springfield Harald “Harri” 05/2014

Harri on porukan juniori ja saapui meille vuoden ikäisenä pikkupoikana. Harri on rodultaan shetlanninponi ja on luonteeltaan super rauhallinen, kiltti ja lempeä nappisilmä. Hän jaksaa seisoa vaikka koko päivän paikoillaan lasten hoidettavana. Tarvittaessa Harrilta löytyy myös kaasu, toisinaan pojat innostuvat hippasille ja vuoron perään ajetaan toista takaa ja välillä väännetään pystypainia. Harri on sairastanut kolme kertaa kaviokuumeen ja viimeisellä kerralla olimme jo valmiit päästämään hänet vihreimmille laitumille, mutta onneksi eläinlääkäri  oli positiivisella mielellä ja ponille annettiin vielä yksi mahdollisuus. Pikku hiljaa Harri alkoikin toipua ja on sen jälkeen pysynyt tarkalla ruokavaliolla kunnossa. Harrin ruokavalio kostuu ainoastaan vähäsokerisesta kuivaheinästä sekä kivennäisistä. Harrilta on ehdottomasti kielletty kaikki herkut ja vihreä ruoho. Kuuliaisena ponina Harrin voi taluttaa sisälle ilman varusteita, hän kyllä kävelee kiltisti perässä, eikä yleensä lähde omille teilleen. 

Harri

Lampaat Utu, Usva ja Ullatus 09/2022

Utu, Usva ja Ullatus ovat suomenlammas siskoksia. Utu on porukan musta lammas, hän on myös isoin, varmasti siksi, että hänen ruokakuppi on aina ensimmäisenä tyhjä. Usva rakastaa rapsutuksia ja harjausta ja välillä hän kellahtaa ihan nurin pelkästä rapsutuksen nautinnosta. Ullatus on porukan pienin ja rohkein. Hän on varsinainen temppulammas ja oppiikin nopeasti uusia temppuja.

Suojakarin Farmin lampaat
Utu, Usva ja Ullatus

Kanat

Kuulumme Luken maatiaiskanan säilytysohjelmaan. Kanamme ovat tyrnävänkantaa. Kanaparvi koostuu kolmesta kanasta, joiden nimen ovat Kikkuu, Pipsa ja Marjis sekä kahdesta kukosta, jotka ovat Väinö ja Kreisi. Kikkuu on porukan vanhin, Pipsa röyhkein ja Marjis uteliain. Porukan pääkukko on Väinö komeine sulkineen. Väinö on välillä vähän turhankin dramaattinen ja saa kaakatuksen aikaan milloin mistäkin pikku seikasta. Porukan kakkoskukko on Kreisi, hän on harmiton pikkukukko, joka vain hengailee porukan mukana.

Kikkuu, Pipsa ja Marjis
Väinö

Marsut Pate ja Pyry 10/2018, Viivi ja Muru 11/2022

Isojen poikien lempipuuhaa on ehdottomasti möllötys, mitäs sitä turhaa hötkyilemään ja sinne tänne sinkoilemaan, kun voi olla ihan rauhassa ja ihmetellä maailmanmenoa. Iso heinäkasa saattaa toisinaan saada vielä vanhat pojatkin riemusta pomppimaan. Poikien herkkua on vesimeloni, jos he saisivat valita, niin söisivät he pelkästään sitä. Tytöt ovatkin sitten ihan eri marsuplaneetalta. He ovat vikkeliä pikku riiviöitä, joiden lempipuuhaa on yrittää päästä livahtamaan kiellettyihin paikkoihin. Myös tyttöjen mielestä vesimeloni on ihan parasta herkkua.

Pate ja Pyry

Kissat Iitu 07/2021 ja Ilmari 06/2022

Molemmat kissat ovat maatiaiskissoja. Iitu on vähän arkajalka neiti, eikä näin ollen välitä juurikaan vieraiden seurasta. Hän ei juurikaan pidä sylissä olosta mutta iltaisin kyllä silitykset kelpaavat. Ilmari sitten onkin ihan Iitun vastakohta. Ilmari viihtyy erinomaisesti sylissä, eikä haittaa vaikka paijailija olisikin hänelle vieras, kaikkien silitykset kelpaavat. Kissat ovat valtavan nirsoja ruokansa suhteen ja heille kelpaakin vain yksi ainoa ruokamerkki, tosin koirannappulat kyllä kelpaisivat, kaikki kielletty maistuisi erinomaisesti. Kissoilla on päivittäin valtavan vauhdikkaat leikit keskenään, he ovat ihan parhaita kamuja, mutta silti molemmat haluavat nukkua omassa rauhassa, mieluiten ihmisten kainalossa. Vaikka maalla ollaankin, kissat pääsevät ulkoilemaan vain valvotusti, aiempien epäonnisten kissakohtaloiden vuoksi.

Ilmari
Iitu

Koira Hissu 09/2012

Hissu on rodultaan kääpiösnautseri ja luonteeltaan varsin nimensä mukainen, hissuttelija. Hän tulee toimeen yleensä kaikkien kanssa, niin ihmisten kuin eläinten, lajista riippumatta. Hän antaa jopa kissojen syödä omat ruokansa nenän edestään, eikä aja kissoja pois. Hän haluaisi kovasti kuulua lampaiden jengiin, onhan hän ihan lampaan näköinenkin trimmausajan lähestyessä, mutta lampaat ovat vähän sitä mieltä että Hissu ei kyllä ole lammas. Toisille koirille Hissu saattaa vähän isotella, mutta yleensä kuitenkin ryhtyy leikkimään sopuisasti. Hissu on melko hiljainen koira, hän ei turhia hauku, haukkuun on yleensä syy, kuten vieras tunkeilija tontilla. Hissu rakastaa rapsuttelua ja hevosten kikkareita.

Hissu

Kanit Peppi ja Pinja 07/2022

Kanit Peppi ja Pinja ovat risteytyskani siskoksia. Heidän herkkua on porkkana ja lempipuuhaa on tunneleiden kaivaminen ja mökin katolla makailu. Hauskaa on myös, kun pääsee tekemään tutkimusretkiä ja juoksemaan vapaana talliin.

Peppi ja Pinja
Scroll to Top