Uusi elämystila avasi ovensa Porin Lattomerellä

Uutena nyt ainutlaatuisia maalaiselämyksiä lapsille ja perheille melkein Ulvilan ja Porin rajalla sijaitsevalla Suojakarin Farmilla. Ensisijaisesti lapsille ja perheille suunnattu elämystila aloitti virallisesti toimintansa maaliskuussa. Tuolloin alkoivat ensimmäiset ohjatut kerhot ja avattiin nettisivut. Aiemmin Suojakarin Farmilla on ollut yritystoimintaa maatalouden ja maanrakennuksen parissa.

Suojakarin Farmilla pääsee silittämään lampaita
Maatilakerhot olivat niin suosittuja, että niitä aloitettiin kahden sijasta neljä, jotka kaikki tulivat heti täyteen.

Maaliskuussa starttasivat Suojakarin Farmilla 7-12-vuotiaiden lasten maatilakerhot. ”Suuri kysyntä yllätti ainakin meidät. Kerhojen piti alkaa kaksi kertaa viikossa mutta koska kysyntä oli niin suurta, päätimme avata yhteensä neljä kerhoa keväälle ja nekin tulivat heti täyteen. Kerhot jatkuvat toukokuun loppuun asti.”, kertoo Suojakarin Farmin emäntä, yrittäjä Alisa Suojakari.

Maatilakerhojen lisäksi kesällä on luvassa viikon mittaisia landeleirejä. Leiritoimintaa järjestetään arkipäivisin koululaisikäisille lapsille. Maatilakerhojen ja landeleirien lisäksi Suojakarin Farmille voi varata ryhmävierailuja ja lasten synttäreitä sekä päästä tekemään maatilan aamu- tai iltatoimia.  

Ajatus tällaiseen toimintaan heräsi siitä havainnosta kuinka vieraantuneita luonnosta ja varsinkin maalaiselämästä nykyihminen on. Lapset eivät esimerkiksi erota lammasta lehmästä tai tiedä, että liha on peräisin eläimestä. Alisa Suojakarin parhaillaan käynnissä olevat Green care -opinnot selkeyttivät ja antoivat suuntaa, mihin päin yritystoimintaa lähdetään jatkossa viemään. Tämä suunta tuntuu oikealta myös, koska Suojakarin haaveena on ollut lapsesta asti eläinten parissa kokopäiväinen työskentely ja se on kai nyt jollain tapaa toteutunut.

Suojakarin Farmilla vietetään avajaiset eli helatorstaina 18.5. on Suojakarin Farmilla Avoimet ovet -tapahtuma. Olet lämpimästi tervetullut sinne koko perheen voimin! Lisätietoa luvassa pikapuoliin!

Lisäksi Suojakarin Farmi on mukana myös muissa tapahtumissa eläinten kanssa, esimerkiksi 6.5. Kirppis-tapahtumassa päiväkoti Kettula-Mynsterissä sekä 20.5. Napakin järjestämässä tapahtumassa Ulvilan Naparannassa.

Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää palveluita myös aikuisille sekä mahdollisesti lisätä jotain kotieläinpiha-tyyppistä toimintaa. Jos sinulla on esittää kehitysehdotuksia tai toiveita, kuulemme niitä myös mielellään!

TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Alisa Suojakari

040-539 6548

info@suojakarinfarmi.fi

Suojakarin Farmia voit seurata myös TikTokissa ja YouTubessa.

www.suojakarinfarmi.fi

2 ajatusta aiheesta “Uusi elämystila avasi ovensa Porin Lattomerellä”

 1. Janette Reunamo

  Hei.
  Olisin kysynyt lasten synttäreistä.
  Tyttäreni täyttää 11 vuotta ja haluaisi pitää kaveri synttärit jotka olisivat eläin aiheiset.
  Mietein teidän paikkaa, että järjestättekö nyt kesä aikana lasten synttäreitä ja mitä niihin sisältyy sekä hinta kiinnostaa myös.

  Yt. Janette

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top